suruttomat-3D-snadiVenla Hiidensalo (s. 1975) on helsinkiläinen kirjailija. Hänen esikoisromaaninsa Mediahuora ilmestyi vuonna 2012 (Otava).  Hiidensalon toinen romaani Karhunpesä ilmestyi keväällä 2014 (Otava) ja kolmas Sinun tähtesi (Otava) keväällä 2017. Hiidensalon neljäs romaani Suruttomat (Otava) kertoo Tyko Sallisen ensimmäisestä vaimosta Helmi Vartiaisesta ja heidän tyttäristään Evasta ja Tajusta. Suruttomat ilmestyy maaliskuussa 2021.

Tässä blogissa Hiidensalo kertoo teostensa taustoista ja omista kirjallisista innoittajistaan. Mukana on myös kuvallisia matkapäiväkirjoja.

Hiidensalo on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän opiskeli luovaa kirjoittamista vuosina 2009-2011 Kriittisessä Korkeakoulussa. Hiidensalo on käynyt niin ikään Kriittisen Korkeakoulun puhujakoulun. Hän on myös tohtorikoulutettavana Helsingin yliopistolla ja osallistuu tällä hetkellä yksivuotiselle jungilaisen psykologian kurssille.

Hiidensalo on toiminut myös Kirjailijaliiton johtokunnassa, Helsingin Kirjailijoiden puheenjohtajana ja Suomen PEN:in puheenjohtajana.

venla.hiidensalo ät gmail.com